Mercedes-Benz EQE SUV vanbinnen te zien

Geheel zoals verwacht

Interieur Mercedes-Benz EQE SUV
Interieur Mercedes-Benz EQE SUVInterieur Mercedes-Benz EQE SUVInterieur Mercedes-Benz EQE SUVInterieur Mercedes-Benz EQE SUVMercedes-Benz EQE SUV illustratie LarsonMercedes-Benz EQE SUV illustratie LarsonSpyshots Mercedes-AMG EQE SUVSpyshots Mercedes-AMG EQE SUV

Op dezelfde wijze als de Mercedes-Benz EQS de EQS SUV naast zich kreeg, krijgt de kleinere EQE ook een SUV broer. Je hoeft niet over al te veel creativiteit te beschikken om te kunnen bedenken hoe die gaat heten: EQE SUV. Van die Mercedes-Benz EQE SUV laat Mercedes-Benz nu het interieur zien. Ook dat levert weinig schokkend nieuws op.

Het zal je namelijk vast niet verbazen dat het dashboard van de Mercedes-Benz EQE SUV als twee druppels water lijkt op dat van de inmiddels bekende sedanbroer van die auto: de EQE. Liefhebbers van intense digitale pracht kunnen dus ook in de EQE SUV hun hart ophalen. De elektrische SUV komt optioneel namelijk ook beschikbaar met het MBUX Hyperscreen dat vrijwel het complete dashboard beslaat. Standaard is het MBUX Hyperscreen dus niet en dat betekent dat de versies zonder die heftige partij schermen een losstaand digitaal instrumentarium krijgt en een groot verticaal georiënteerd display dat optisch overloopt in de middentunnel.

Mercedes-Benz EQE SUV illustratie Larson

Illustratie: dit kun je verwachten van het interieur van de EQE SUV.

De EQE SUV wordt in theorie het elektrische alternatief voor de GLE, al lijkt de EQE SUV wel lager te worden dan die SUV die met verbrandingsmotoren is te krijgen. Eerdere spionagefoto's van de Mercedes-Benz EQE SUV bevestigden al dat de EQE SUV ietwat kort door de bocht genomen een kleinere versie van de EQS SUV wordt. Verwacht min of meer dezelfde verhoudingen, compleet met een typisch EQ-front. Reken natuurlijk op een uitgebreide reeks aandrijflijnen. Zo is de Mercedes-Benz EQE er onder meer als EQE 300, 350, 350+, 500 en zelfs in een stel AMG-versies. Naast de 476 pk sterke AMG 43 is er namelijk ook een 687 pk sterke 53 AMG-versie. We zien geen reden om ook die versies niet op de prijslijst van de EQE SUV te verwachten.

Het publieksdebuut van de Mercedes-Benz EQE SUV vindt in oktober plaats en dat betekent waarschijnlijk dat de elektrische auto zijn debuut beleeft in Parijs.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz

Lezersreacties (48) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.