Mercedes-Benz EQ C gesnapt

Eerste SUV op elektrisch modulair platform

Spyshots Mercedes-Benz EQ C
Spyshots Mercedes-Benz EQ C Spyshots Mercedes-Benz EQ C Spyshots Mercedes-Benz EQ C Spyshots Mercedes-Benz EQ C Mercedes-Benz Generation EQMercedes-Benz Generation EQ
Mercedes-Benz is begonnen met het inzetten van een testvloot prototypen van de EQ C, een elektrische SUV die in 2020 op de markt komt.

Met de Generation EQ klonk bij Mercedes-Benz in 2016 het startschot voor het EQ-avontuur, een label waaronder het merk de komende jaren volledig elektrische auto's op de markt brengt. De EV's komen op het EVA gedoopte platform te staan, een op Mercedes' modulaire platform gebaseerde elektrische basis. De Generation EQ Concept die twee jaar geleden in Parijs stond, dient als inspiratie voor de auto die zich hier voor het eerst in camouflagekostuum buiten de deur waagt, de EQ C.

Naar verluidt wordt de EQ C, die in Bremen zal worden gebouwd, voorzien van twee elektromotoren, die samen goed zijn voor een vermogen van ruim 400 pk. Dankzij een accupakket van een nog niet nader gespecificeerd formaat (we verwachten tussen de 70 en 110 kWh) moet de auto een actieradius van zo'n 500 kilometer kunnen halen.

Na de presentatie van de Generation EQ Concept kwam Mercedes-Benz met de EQ A Concept op de proppen, een voorbode van een compactere en daarmee prijstechnisch toegankelijker familielid van de EQ-familie. Voor dat model wordt ingezet op een 60 kWh groot accupakket, goed voor 400 stekkerkilometers. Mercedes-Benz wil in 2025 tien volledig elektrische auto's in zijn gamma hebben.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (30) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum