Mercedes-Benz E-klasse krijgt nieuwe mild-hybrid-diesel

E220d met elektro-ondersteuning

Mercedes-Benz E-klasse
Mercedes-Benz E-klasseMercedes-Benz E-klasse EstateMercedes-Benz E-klasse Estate All-TerrainMercedes-Benz E-klasse EstateMercedes-Benz E-klasse

De Mercedes-Benz E-klasse krijgt een nieuwe dieselmotor met mild-hybrid-techniek. De machine is geen aanvulling aan het leveringsgamma, maar een krachtbron die een dieselmotor zonder mild-hybrid-techniek vervangt.

Het leveringsgamma van de Mercedes-Benz E-klasse ziet er met ingang van maart net even anders uit dan je misschien gewend bent. De E300 - dus niet de plug-in hybride E300 e - verdwijnt namelijk van de prijslijst. Daarnaast krijgt de E220d-dieselversie een geheel nieuwe aandrijflijn. De conventionele 194 pk en 400 Nm sterke dieselmotor wordt vervangen door een modernere dieselmotor met mild-hybrid-techniek.

De vernieuwde E220d heeft voortaan een in de basis 200 pk en 440 Nm sterke 2.0 viercilinder met daarbij 20 pk aan elektrokracht. De E-klasse Limousine E220d sprint in 7,4 seconden naar een snelheid van 100 km/h en haalt een topsnelheid van 238 km/h. De E-klasse Estate met de nieuwe dieselkrachtbron bereikt in 7,8 tellen de 100 km/h en moet in staat zijn om de 232 km/h aan te tikken.

De vanafprijs van de E-klasse Limousine E220d bedraagt €67.758. Voor dat bedrag rijd je de Luxury Line. Liever de sportiever uitgedoste AMG Line? Reken dan op een vanafprijs van €72.217. De E-klasse Estate E220 kost als Luxury Line en AMG Line achtereenvolgens €71.278 en €75.513. Ook de E-klasse All-Terrain - de ruig uitgedoste stationwagonversie - is er als E220d en kost in die configuratie €80.557.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (54) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum