Mercedes-AMG toont stukje Project One

Topsnelheid boven de 350 km/h

Mercedes-Benz Project One teaser
Tijdens de IAA van Frankfurt laat Mercedes-AMG zijn Project One uit de kooi. De hypercar staart alvast vanuit de duisternis de wereld in.

Mercedes-Benz deed onlangs uit de doeken wat het meebrengt naar de IAA van Frankfurt. Zo brengt het merk een elektrische concept-car mee waarvan de productieversie waarschijnlijk onder Mercedes' EQ-vlag gevoerd gaat worden. Ook blikt het merk vooruit op slim stadsvervoer van de toekomst én laat Mercedes-Benz de gefacelifte S-klasse Cabriolet en Coupé aan de wereld zien. Tevens brengt het merk de F-Cell EQ Power mee, een GLC-klasse met een brandstofcel aan boord. Écht spannend wordt het met de Project One!

Mercedes-AMG viert tijdens de IAA van Frankfurt namelijk zijn vijftigste verjaardag. De showauto, volgens Mercedes-AMG een bijna productierijp exemplaar, wordt vandaag nog eens geteaset.

Hoewel de Project One straatlegaal moet zijn, krijgt de hypercar een F1-aandrijflijn mee. Een 1,6-liter grote V6 moet dankzij elektrohulp en twee turbo's goed zijn voor meer dan 1.000 pk. Daarmee moet een topsnelheid van boven de 350 km/h haalbaar zijn. Mercedes-AMG zou in totaal 275 exemplaren van de Project One gaan bouwen, exemplaren die allen al vergeven zouden zijn.

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.