Meer info over Maserati Quattroporte-motoren

Maserati Quattroporte 2013
Maserati heeft meer informatie losgelaten over het motorenaanbod en de prestaties van de nieuwe Quattroporte.

De website autoedizione.com heeft beslag weten te leggen op informatie over de motoren van de nieuwe Maserati Quattroporte. De basismotor is volgens hen een aluminium 3.0 V6, voorzien van een turbo en directe injectie. Dit blok is goed voor een vermogen van 410 pk en daarmee snelt de Quattroporte in exact vijf seconden naar de 100 km/h, de topsnelheid ligt op 285 km/h. Kies je voor vierwielaandrijving, ligt de 0-100-tijd op 4,9 seconden en daalt de topsnelheid met precies 1 km/h.

Liefhebbers van V8-kracht worden bediend met een 3,8 liter metend twinturbo-blok van 530 pk. Het standaardsprintje wordt hiermee in 4,7 tellen afgeraffeld en met deze motor stampt de Italiaanse limo door tot 307 km/h. Beide versies zijn voorzien van een achttrapsautomaat van ZF. Maserati heeft ook een dieselmotor voor de Quattroporte beschikbaar maar specificaties hiervan laten nog even op zich wachten.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.