M&D leeft zich uit op BMW 6-serie

M&D leeft zich uit op BMW 6-serie
M&D leeft zich uit op BMW 6-serieM&D leeft zich uit op BMW 6-serieM&D leeft zich uit op BMW 6-serieM&D leeft zich uit op BMW 6-serieM&D leeft zich uit op BMW 6-serieM&D leeft zich uit op BMW 6-serieM&D leeft zich uit op BMW 6-serieM&D leeft zich uit op BMW 6-serieM&D leeft zich uit op BMW 6-serieM&D leeft zich uit op BMW 6-serieM&D leeft zich uit op BMW 6-serieM&D leeft zich uit op BMW 6-serie
De Duitse tuner M&D, die auto's uit eigen land opleukt, heeft zich uitgeleefd op de BMW 6-serie. De wijzigingen beperken zich niet tot uiterlijke opsmuk, ook onderhuids werd de BMW naar een hoger niveau getild.

Allereerst de buitenkant; de aanpassingen die M&D deed, zijn moeilijk te missen. De auto werd voorzien van een bodykit, bestaande uit brede wielkasten, dikke sideskirts, nieuwe bumpers, een motorkap met luchtinlaten en achterop een bescheiden spoiler. Om het geheel nog opzichtiger te maken, heeft M&D de auto rondom met een hele berg stickers beplakt.

De verlaagde auto staat op speciale goudkleurige 21-inchwielen. Tussen de spaken door zien we rode remklauwen. Dat die rood zijn, lijkt verband te houden met het interieur, want hoewel de rest van de buitenkant wordt gedomineerd door wit-, goud- en zwarttinten is het in het interieur zwart met rood wat de klok slaat. Daar springen de felrode accenten je tegemoet.

Om het uiterlijk vertoon te rechtvaardigen, werd het vermogen van de normaal al niet zachtzinnige 4,4-liter biturbo-V8 opgevoerd naar 510 pk. De 650i is er normaal met maximaal 450 pk. Het lukte M&D het vermogen op te schroeven door de auto te voorzien van een nieuw uitlaatsysteem en door middel van aanpassingen aan het motormanagement. Het koppel nam daardoor ook toe tot net geen 750 Nm. Overigens is de ombouw ook beschikbaar voor de M6. De tuner vraagt er 12.900 euro voor.

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.