McLaren MCL60: jubileumauto in bekende kleuren

Nieuwe auto, nieuwe coureur

McLaren MCL60 F1

Het Formule 1-team van McLaren sluit aan in het snel groeiende rijtje Formule 1-teams dat de auto (of kleurstelling) van het nieuwe seizoen heeft gepresenteerd. De nieuwe F1-auto van McLaren luistert naar een bijzondere naam, maar oogt verder vrij bekend.

Het is dit jaar precies 60 jaar geleden dat Bruce McLaren zijn eigen raceteam oprichtte en daarbij staat McLaren uiteraard stil. De nieuwe Formule 1-auto voor het seizoen van 2023 zou logischerwijs MCL37 moeten heten, maar draagt de naam MCL60. Op de flank en op het uiterste puntje van de neus staat ook het getal 60. Voor de rest oogt de MCL60 bekend. Dat wil zeggen: opnieuw is Papaya ORange de basiskleur, op zichzelf al een eerbetoon aan de oprichting van McLaren Racing. Het oranje is weer vergezeld door blauw en zwart, al is het geheel iets anders ingedeeld dan vorig jaar.

McLaren laat meteen het echte werk zien, dus niet simpelweg de auto van 2022 met de kleurstelling van dit jaar. Het valt op dat McLaren in grote lijnen voor vergelijkbare sidepods gaat als Red Bull vorig jaar en reken maar dat we dat bij meer teams gaan zien. De basisvorm van de MCL60 lijkt naar achteren toe wel wat breder. Het is te hopen voor het team dat het al met al leidt tot betere prestaties, want vorig jaar had McLaren het lastiger dan gehoopt en werd het team vijfde in het constructeurskampioenschap. Dit jaar treedt het opnieuw aan met Lando Norris, maar naast hem zit nu de F1-debutant Oscar Piastri. Hij vervangt zijn landgenoot Daniel Ricciardo.

Lezersreacties (1) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.