McLaren Elva: 919 pk op 1.150 kilo

Het is niet snel genoeg...

Novitec McLaren Elva
Novitec McLaren ElvaNovitec McLaren ElvaNovitec McLaren ElvaNovitec McLaren ElvaNovitec McLaren ElvaNovitec McLaren ElvaNovitec McLaren ElvaNovitec McLaren ElvaNovitec McLaren ElvaNovitec McLaren Elva

Je zou toch denken dat de tot 149 stuks gelimiteerde McLaren Elva met zijn 815 pk sterke biturbo V8 weinig te wensen over laat, maar daar is tuner Novitec het niet mee eens. Het kan namelijk altijd heftiger en dus presenteert het een tot 919 pk opgepompte versie van de exclusieve exoot.

Elke McLaren valt te bestempelen als een exclusief model, maar de in 2019 gepresenteerde Elva verdient die omschrijving al helemaal. De McLaren Elva is namelijk een tot nog geen 150 exemplaren gelimiteerde open tweezitter zonder voorruit, maar wel met een 815 pk sterke 4.0 V8 achter de voorstoelen. Met dat vermogen beukt het verzamelobject in minder dan drie tellen naar een snelheid van 100 km/h. Potent zat, zou je denken. Niet dus. Dit is namelijk de nog krachtigere McLaren Elva van tuner Novitec.

Novitec past het motormanagementsysteem van de McLaren Elva maar wat graag aan. Er is een module beschikbaar waarmee het vermogen van de dubbel geblazen achtcilinder toeneemt tot 872 pk en 864 Nm, maar wie zijn mede-Elva-eigenaren écht wil aftroeven, kan voor de Power Stage 2-module gaan waarmee het vermogen toeneemt tot 919 pk en 898 Nm. Daarmee moet je volgens Novitec een snelheid van boven de 330 km/h kunnen halen. Zelden klapten vliegen eerder met zo'n hoge snelheid op je voorhoofd kapot.

Tuner Novitec heeft onder meer een aangepast uitlaatsysteem en een set nieuwe 20- en 21-inch grote wielen op de menukaart staan. Ook valt de Elva dichter tegen het asfalt te leggen.