McLaren doorbreekt 20.000-grens

In negen jaar tijd

McLaren 600LT Spider productiemijlpaal

McLaren viert deze week in zijn productiecentrum in het Engelse Woking een klein feestje, want de productiemijlpaal van 20.000 is overschreden. Het jubileumnummer is een rechtsgestuurde 600LT Spider.

Het merk begon in 2010 na een jarenlange ervaring in de autosport met zijn productielijn voor straatlegale auto’s. In juli 2011 verliet de allereerste personenauto de fabriek. Ondertussen staat de teller dus op 20.000. Een prestatie, aangezien alle auto’s natuurlijk stuk voor stuk met de hand worden gemaakt. Ondertussen telt het personeelsbestand van McLaren zo’n 2.300 mensen. Zij zorgen dat er tegenwoordig een jaarlijkse productie van zo’n 5.000 voertuigen mogelijk is: twintig auto’s per dag.

De 20.000ste McLaren werd een 600LT Spider in het grijze ‘Chicane Grey’: een auto die vorige zomer werd geïntroduceerd als nieuw Longtail-model. Er komt overigens nog meer nieuws aan, want het merk is recent begonnen met het teasen van een geheel nieuw model: de GT.

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.