McLaren 720S van Lego op Goodwood

Lego-720S wordt afgemaakt door bezoekers

McLaren 720S
McLaren neemt een levensgrote 720S van Lego mee naar het Goodwood Festival of Speed. Bouwfanaten niet getreurd, want de auto is nog niet af.

Wie zelf een McLaren 720S in elkaar wil zetten, kan zich al uitleven op een schaalmodel van Lego. Dat kan spectaculairder, moeten McLaren en de Deense speelgoedfabrikant hebben gedacht, want op Goodwood staat een levensgrote 720S van Lego. Bezoekers van het festival mogen McLaren helpen om de auto voor het einde van dit weekend af te krijgen.

In totaal bestaat het bouwpakket uit ruim 267.000 Lego-steentjes en het geheel is opgebouwd rond een stalen frame. De basis is al in elkaar gezet bij McLaren zelf, waar zes mensen gezamenlijk 2.000 uur werk aan hebben gehad. De resterende 12.700 stenen om de auto compleet te maken, kunnen de komende dagen worden aangebracht. Uiteindelijk zal de 720S 1.600 kilo wegen. Overigens rust dat gewicht niet op de plastic wieltjes die we kennen van Lego, maar op echt rubber van Pirelli. Het zijn dezelfde nieuwe P Zero Corsa-exemplaren als die van een echte 720S.

Lezersreacties (3) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.