Novitec doet McLaren 720S Spider

Logisch gevolg

McLaren 720S Spider Novitec
McLaren 720S Spider NovitecMcLaren 720S Spider NovitecMcLaren 720S Spider NovitecMcLaren 720S Spider NovitecMcLaren 720S Spider NovitecMcLaren 720S Spider NovitecMcLaren 720S Spider NovitecMcLaren 720S Spider NovitecMcLaren 720S Spider NovitecMcLaren 720S Spider NovitecMcLaren 720S Spider NovitecMcLaren 720S Spider Novitec

Novitec pakt tegenwoordig vrijwel iedere nieuwe McLaren bij de lurven. Na de gesloten 720S is de Spider-variant dan ook een logische stap.

Uiteraard overgiet Novitec de Spider met het sausje dat eerder over de reguliere 720S werd gegoten. Het voornaamste onderdeel van de kit is een ‘aerodynamic package’ dat bestaat uit extra opzetstukken voor de voor- en achterbumper, ‘sideskirts’  en een extra heftige, maar nog steeds dynamische achtervleugel. Bovendien zijn er andere wielen en wordt de auto stevig verlaagd, wat gezien de toch al lage ‘stance’ van de middelste auto uit het McLaren-gamma een hele prestatie is.

Het hele pakket is volgens Novitec daadwerkelijk in de windtunnel getest en moet aerodynamische winst opleveren, al zegt men er niet bij hoe groot die winst precies is. Wie zijn of haar McLaren ook graag nóg sneller maakt, kan bij Novitec terecht voor een ‘snelle chip’ met de naam Novitec N-Tronic. Die levert in zijn simpelste vorm 773 pk en 849 Nm op, tegen 720 pk en 770 Nm voor een standaard exemplaar. Wie meer wil, kan door toevoeging van onder meer een ander uitlaatsysteem tot 806 pk en 878 Nm komen.

We noemden de door Novitec aangepakte gesloten 720S al, maar er is meer. Wie deze 720S wat te subtiel vindt, kan bij Novitec bijvoorbeeld een vinkje zetten bij het hokje ‘720S N-Largo’. Dan krijg je een extra brede McLaren voorgeschoteld, die zich wat uiterlijk vertoon betreft kan meten met een Senna. Novitec biedt verder pakketten aan voor onder meer de 570S spider en de 600LT.

Lezersreacties (2) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.