McLaren start testwerk met ‘750LT’

720S, maar dan langer en nóg sneller

McLaren 720S 750LT mule

De McLaren 720S die je hier ziet, is niet zomaar een 720S, maar een zogenaamde Mule die de ingewanden van de heftige LT-versie verbergt.

Dat de 720S zo’n heftig broertje krijgt, werd kort na de introductie al duidelijk. McLaren houdt vast aan de ‘LT’- (Longtail-) aanduiding die ook bij de voorganger van de 720S werd gebruikt. Of het inderdaad 750LT wordt, valt nog te bezien, want het getal staat traditioneel voor het vermogen in pk’s. De Longtail-versie van de 650S ging volgens die formule door het leven als 675LT, terwijl de snelste variant van de kleinere 570S als 600LT door het leven gaat.

Het getal 750 komt evengoed niet uit de lucht vallen, want in een eerder interview zou McLaren-CEO Mike Flewitt hebben aangegeven dat de pk-winst ‘minimaal’ de 30 pk winst van de 600LT moet bieden.

‘Longtail’ betekent echter meer dan alleen meer pk’s. McLaren is het aan zijn stand verplicht om het gewicht nog verder terug te brengen en de LT nóg scherper te laten sturen, wat met een 720S als uitgangspunt een serieus lastige taak is. Dan is er ook nog de ‘Long Tail’ zelf. De langere kont is daadwerkelijk een optisch kenmerk van de heftigste McLarens en zal op de ’750LT’, uiteraard voorzien van een uit carbon opgetrokken vleugel, zeker niet ontbreken. Verwacht ook elders de nodige uiterlijke aanpassingen, al is er aan deze testauto nog weinig te zien.

Lezersreacties (3) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.