Maserati neemt GranCabrio MC mee naar Parijs

Maserati GranCabrio MC
Leken raken snel het overzicht kwijt in het volle Maserati-gamma en om de boel nog wat onduidelijker te maken, heeft het Italiaanse merk nu wéér een derivaat toegevoegd. Het gaat om de GranCabrio MC.

De letters 'MC' hinten al naar hoe we deze GranCabrio moeten plaatsen: dit is de open versie van de GranTurismo MC Stradale. Net als z'n coupébroer is de MC een auto met de nodige racegenen. De topper van het gamma onderscheidt zich met een agressievere en sportievere uitstraling van de rest van het GranCabrio-gamma.

De MC is door het spoilerwerk maar liefst 48 millimeter langer dan de andere versies van de GranCabrio. De auto krijgt grotendeels dezelfde aerodynamische aanpassingen als de MC Stradale. Het korte persbericht meldt niets over het vermogen, maar het lijkt een veilige aanname dat dit gelijk is aan dat van de MC Stradale. De 4,7-liter V8 in die auto is goed voor 450 pk en 510 Nm.

De Maserati GranCabrio MC debuteert op de Autosalon van Parijs. We verwachten in de Franse hoofdstad ook een eerste levensteken van de nieuwe Quattroporte.

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.