Maserati Grecale duidelijker in beeld

Met de grote baas achter het stuur

Maserati Grecale

Maserati werkt aan een nieuwe SUV in het luxe middensegment: de Grecale. De kleine broer van de Levante is nu beter dan ooit tevoren te zien.

Niemand minder dan Stellantis-CEO Carlos Tavares bracht deze week een bezoek aan de fabriek in Italië waar Maserati de MC20 bouwt. Dat bezoek bleef niet bij rondneuzen bij de productielijn, want Tavares kreeg de sleutels overhandigd van een Grecale. Een stevig ingepakt exemplaar uiteraard, want de SUV bevindt zich nog in de geheimzinnige ontwikkelingsfase. De huisfotograaf van Maserati kiekte twee plaatjes van Tavares' ritje en daardoor is de Grecale ondanks de camouflage een stuk beter te zien dan de vorige keer.

Het is goed waarneembaar dat de Grecale een behoorlijk fors smoelwerk krijgt met een brede grille en koplampen die behoorlijk plat op de neus liggen. Het heeft haast wat Jaguar-achtige lijnen. Verder naar achteren treffen we minder grote verrassingen en dat heeft vermoedelijk ook te maken met de basis: die deelt de Grecale naar verluidt met de Alfa Romeo Stelvio. Het wordt dan de laatste auto op de Giorgio-basis. Technische informatie houdt Maserati nog stevig tegen de borst gedrukt. Reken voorzichtig op dezelfde tot 330 pk sterke mild-hybride 2.0 benzinemotor als uit de Ghibli Hybrid. Een volledig elektrische variant zou ook in het vat zitten, maar ook daarvoor geldt dat het nieuws door Maserati zelf nog niet naar buiten is gebracht. De onthulling van de Grecale verwachten we later dit jaar.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum