Marokkaanse supersporter: Laraki Borac

Marokkaanse supersporter: Laraki Borac
De Marokkaanse firma Laraki zien we steeds terug in Genève. Maar een rijdbare sportwagen hebben we nog niet in handen gehad. Dat gaat komen, volgens Laraki, die midden volgend jaar de Borac in een gelimiteerde oplage hoopt te gaan bouwen.

De Marokkaanse firma Laraki zien we al een aantal jaren steeds terug in Genève. Maar een rijdbare sportwagen hebben we nog niet in handen gehad. Dat gaat komen, volgens Laraki, die midden volgend jaar de Borac in een gelimiteerde oplage hoopt te gaan bouwen.

Laraki heeft steeds weer wat nieuws in Genève, maar we twijfelen nog steeds of de Marokkanen wel het prototypestadium zullen ontgroeien. Vorig jaar was er de Fulgura, een sportwagen met een Mercedes 5,4-liter V8 met 570 pk of met een 6,2-liter V12 met 660 pk.
In 2003 presenteerde Laraki zijn tweede sportwagen, de Borac, toen nog met een 5,5-liter V8 van AMG. Deze auto's zijn nog niet op de weg geweest. Dit jaar kwam Laraki met een nieuwe Borac met een V12-motor. De van oorsprong sportbotenontwerper heeft de Fulgura nu omgetoverd en hem Borac genoemd. De auto is uitgerust met een 6-liter Mercedes V12 met 540 pk. De Borac weegt 1500 kg en moet in 4,5 seconden de sprint naar 100 km/h kunnen afleggen. Hij bereikt een topsnelheid van 310 km/h. Het prototype staat op rubber in de maat 265/35/20 vóór en 290/35/20 achter. Laraki hoopt eind midden volgend jaar de auto rijklaar te hebben. Er is nog geen prijsindicatie.

Lezersreacties (2) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.