LRX wordt Range Rover

Land Rover LRX Concept
De fraaie LRX Concept kwam oorspronkelijk onder de Land Rover-vlag op de autoshows te staan. De directie heeft nu besloten dat de productieversie toch als Range Rover op de markt komt.
"De LRX heeft alle eigenschappen die zo typisch voor een Range Rover zijn," meldt Land Rover-CEO Phil Popham aan Autocar. Popham belooft dat het uiterlijk van de productie-SUV sterk lijkt op dat van de fraaie LRX Concept. Waarschijnlijk krijgt de productieversie standaard vijf portieren en een iets langere daklijn mee. Vandaag maakte Land Rover bekend dat de Engelse overheid 27 miljoen pond bijdraagt aan de ontwikkeling, die in totaal 400 miljoen pond kost.
De LRX Concept is gebaseerd op de Freelander en meet 4,35 meter. De hoogte bedraagt 1,55 meter, wat betekent dat de auto 17 centimeter korter en 12 centimeter lager is dan Freelander. De LRX is een belangrijke auto, omdat de kleine Range Rover voor het merk het eerste model wordt dat als hybride op de markt komt. De elektrische actieradius van de concept-car bedraagt 32 kilometer. Land Rovers oplossing biedt mechanische aandrijving voor alle vier de wielen.
Ook een Stop-/Startsysteem helpt bij het beperken van de uitstoot. Bij de concept-car bedroeg die 120 gram per kilometer, maar het is nog maar de vraag of een productiemodel ook die waarde laat noteren. We verwachten de kleine Range Rover in 2010 op de markt.

Lezersreacties (28) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.