Lotus maakt 100.000e auto

Speciale Evora weggegeven voor het goede doel

Lotus maakt 100.000e auto
Lotus heeft een mijlpaal bereikt: er zijn 100.000 straatauto's van het merk gebouwd. De speciale Evora die dit mooie moment moet markeren, wordt verloot onder liefhebbers en het goede doel is daar nog mee geholpen ook.

De 100.000e Lotus valt min of meer samen met de verjaardag van het merk, dat tijdens het Goodwood Festival of Speed zijn 70-jarige bestaan vierde. Als eerbetoon aan de beroemde Lotus-coureur Jim Clark heet de jubileum-Lotus 'Jim Clark Special Edition Evora GT410 Sport'. De auto is herkenbaar aan zijn rode lak, een zilverkleurig dak en dito wielen en was tijdens 'Goodwood' te zien. Clarks persoonlijke Elan had in de jaren 60 een soortgelijke kleurstelling.

Geïnteresseerden kunnen op de speciaal hiervoor in het leven geroepen website jimclarklotus.com aangeven dat ze in aanmerking willen komen voor de auto en betalen daarvoor 20 pond aan het Jim Clark Trust. Dat fonds houdt zich in elk geval aan zijn kernwaarden door te streven naar een nieuw en groter Jim Clark Museum in Duns, de geboorteplaats van de in 1968 verongelukte coureur.

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.