Lezersspionage: Bugatti Chiron mule

Met 1.500 pk door de bergen

Bugatti Chiron mule (foto Lorenzo Huisman)
Terwijl de Veyron aan zijn afscheidstournee bezig is, werkt Bugatti rustig door aan de opvolger van deze hypercar. AutoWeek-lezer Lorenzo Huisman kwam een 'mule' van de Chiron tegen in Spanje.

Lorenzo stuitte op de Bugatti in de bergen bij Granada en hij wist een aantal goede kiekjes te schieten van de auto. Het testwerk voor de techniek van de Chiron - zoals de nieuwkomer wellicht gaat heten - gebeurt met een Veyron. Ten opzichte van de laatste serie foto's uit april zijn de camouflagestickers verdwenen en zien we in de achterste wielkasten twee extra luchtroostertjes zitten. Ook is dit keer de achterspoiler opgericht.

De Chiron krijgt dezelfde motor als de Veyron aangemeten, de indrukwekkende achtliter W16 met vier turbo's. Volgens de berichten wordt het vermogen wel flink opgeschroefd; de Chiron zou 1.500 pk en 1.500 Nm moeten gaan ophoesten. De sterkste Veyron, de Super Sport, doet het nu met 'slechts' 1.200 pk. Het koppel is wel gelijk. Indrukwekkende getallen, maar als Bugatti een beetje wil meekomen met de Regera van Koenigsegg, is elke pk en newtonmeter meegenomen...

Bugatti maakt de Chiron lichter dan de Veyron. Dit gegeven, in combinatie met de extra pk's, moet een 0-100-sprint in 2,0 (!) seconden en een top van 461 km/h (!!) mogelijk maken. We verwachten de nieuwe Bugatti in de loop van 2016. Tenminste, als de ontwikkeling geen vertraging oploopt zoals destijds bij de Veyron.

Lezersreacties (50) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.