Lexus RX duikt voor het eerst gecamoufleerd op

Lexus RX spyshot (foto: Hanjo van Heiningen)
Lexus RX spyshot (foto: Hanjo van Heiningen)Lexus RX spyshot (foto: Hanjo van Heiningen)Lexus RX spyshot (foto: Hanjo van Heiningen)Lexus RX spyshot (foto: Hanjo van Heiningen)Lexus RX spyshot (foto: Hanjo van Heiningen)Lexus RX spyshot (foto: Hanjo van Heiningen)Toyota Harrier G Sports Concept
Lexus heeft het maar druk met het vernieuwen van het gamma. Na de RC en de NX is het binnenkort de beurt aan een nieuwe RX.

Niemand minder dan AutoWeeks eigen Hanjo van Heiningen trof dit prototype aan op de openbare weg en aarzelde niet om z'n telelens erbij te pakken.

De oplettende lezer zal het lijnenspel bekend voorkomen: de RX toont namelijk traditioneel veel verwantschap met de Toyota Harrier, en daarvan is al een nieuwe generatie onthuld. Die zie je op foto 8.

De Harrier is als hybride te krijgen, en uiteraard zal dat bij de Lexus ook een mogelijkheid zijn. Reken op een RX 450h met de nieuwste generatie van Toyota's hybride-aandrijflijn. Het is nog even de vraag of de niet-hybride een V6 krijgt, of dat Lexus net als bij de NX voor de nieuwe, geblazen viercilinder kiest.

Het is mogelijk dat we op de NAIAS in Detroit, die volgende week plaatsvindt, al een levensteken van de nieuwe RX opvangen. Het is onduidelijk of het dan om een concept-car gaat, of dat we de echte auto al te zien krijgen.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.