Lexus LBX komt eraan: de goedkoopste Lexus?

Mogelijk nieuwe instapper

Lexus LBX

Lexus blikt vooruit op de komst van een nieuw voor Europa bestemd model: de LBX. Dat wordt mogelijk Lexus' kleinste én goedkoopste model.

Er is groot nieuws op komst bij Lexus. Op maandag 5 juni trekken de Japanners het doek van de LBX. Een hoogpotig model waar we nu twee eerste teaserplaten van voorgeschoteld krijgen. Op de eerste zien we een deel van zijn neus. Als het merkembleem niet zichtbaar was, hadden we goed begrepen dat je er niet meteen een Lexus in had herkend. De Lexus LBX krijgt duidelijk een wat ander smoelwerk dan we gewend zijn van het merk. De LBX draagt Lexus' nieuwe familiegezicht, dat we eind 2021 al op tal van mysterieuze nieuwkomers zagen.

Lexus EV's achtergrond

Tussen die nieuwkomers zat ook een compacte SUV en dat is, afgaande op de nieuwe teaserfoto's, vermoedelijk de LBX. Op bovenstaande foto zie je de auto in zijn geheel en is al aardig te zien hoe compact hij is. Het lijkt Lexus' kleinste model te worden en wij omschreven hem destijds al als een opvolger van de Lexus CT. Daarop hintte Lexus zelf al eens in 2019. Met zijn formaat is de LBX, die wellicht Lexus BX gaat heten (wat is dat toch met die oude Citroën-modelnamen die andere merken ineens gretig overnemen?), waarschijnlijk vergelijkbaar met de Toyota Yaris Cross. Reken op hybride aandrijving voor de nieuwkomer, die vrijwel zeker ook op het TNGA-platform staat. Op 5 juni krijgen we alle antwoorden.

PRIVATE LEASE Lexus

Lexus
Lexus UX 250h (5D/CVT)
€ 699
 
Lexus
Lexus ES 300h Comfort Line (4D/CVT)
€ 925
 
Lexus
Lexus RZ 450e Comfort Line (5D/CVT)
€ 969
 
Lexus
Lexus NX 450h+ 4WD Executive Line (5D/CVT)
€ 1.355
 

Lezersreacties (34)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens