Lexus IS op M3-jacht!

Lexus IS
In het najaar wordt de nieuwe Lexus IS in ons land verwacht. Lexus is op het moment druk aan het testen met een supersnelle versie van de nieuwe kleine Lexus; die moet de concurrentie aangaan met onder meer de BMW M3.

Lexus is op het moment druk aan het testen met een supersnelle versie van de nieuwe kleine Lexus; die moet de concurrentie aangaan met onder meer de BMW M3.

De nieuwe Lexus IS moet auto's als de BMW 3-serie, Audi A4 en de Mercedes-Benz C-klasse het vuur aan de schenen leggen. Om goed voor de dag te komen wil Lexus ook met een paradepaardje van de IS-reeks komen. De IS500 moet regelrecht in de aanval met M3'en, S4'en en AMG's.
De IS 500 zal zijn voorzien van een 5,0-liter V8 die naar verwachting rond de 400 pk levert. Lexus wil de auto in minder dan 6 seconden van 0 naar 100 laten sprinten en de topsnelheid ligt rond de 250 km/u. De IS500 wordt pas aan het einde van 2006 verwacht.

Als de nieuwe Lexus aan het einde van dit jaar in Nederland verschijnt, zal hij in eerste instantie leverbaar zijn met een 2,5-liter V6 met 204 pk benzinemotor een met een 2,2-liter 177 pk diesel.