Lexus IS-F cabrio verhult nieuwe generatie IS

Lexus IS-F Cabrio
Onze spionagefotograaf heeft beelden van de Lexus IS-F met een klapdak gemaakt, maar onderhuids lijkt het hier zelfs om de hele nieuwe generatie van de IS te gaan.

De Lexus IS gaat inmiddels al een goede zeven jaar mee (met een facelift in 2009), en ook de snellere derivaat, de IS-F, is alweer een tijdje op de markt. We weten dan ook dat de geheel nieuwe IS onderweg is. Tijdens testwerk op en rond de Nürburgring lijkt Lexus bezig met een open versie van de IS-F, maar onderhuids kunnen we hier zelfs de nieuwe generatie van de IS spotten.

Opvallend genoeg geeft de ophanging dat geheim prijs. Onze spionagefotograaf wist daarvan wat platen te maken toen de auto voor een openstaande garagedeur stond. De huidige IS-F is namelijk voorzien van stalen draagarmen, terwijl we hier aluminium exemplaren zien. Ook de algehele constructie verschilt bij de auto op deze foto's van die van IS – dit prototype lijkt dan ook de achterwielophanging van de pas geïntroduceerde GS te hebben overgenomen.


De officiële onthulling van de geheel nieuwe Lexus IS laat nog even op zich wachten. Eind dit jaar is een goede mogelijkheid, tijdens de Tokyo Motor Show. Begin 2013 verwachten we de nieuwe versie van de luxe sedan ook in ons land.

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.