LEVC's Londense TX-taxi officieel

Grote internationale plannen voor Brits icoon

LEVC TX London Taxi
LEVC TX London TaxiLEVC TX London TaxiLEVC TX London TaxiLEVC TX London TaxiLEVC TX London Taxi
Het gerucht gaat al tijden dat er een elektrische opvolger voor de wereldberoemde Londense taxi in aantocht is. Dit is 'm dan!

Ter gelegenheid van de onthulling van het model dat al geruime tijd in gecamoufleerde vorm bekend is, verandert leverancier The London Taxi Company zijn naam in The London EV Company (LEVC). De nieuwe auto heet eenvoudigweg TX en is uiterlijk een moderne interpretatie van de taxi die in het Londense straatbeeld zo onmisbaar is. Het is een plug-in hybride die zo'n 70 mijl oftewel 112 km op elektriciteit kan rijden. Daarna zorgt een kleine benzinemotor voor de aandrijving, zodat de totale actieradius op 400 mijl, zo'n 640 km, uitkomt.

Dat de TX een product van Volvo's moederbedrijf Geely is, wordt in het interieur meteen duidelijk. Het stuurwiel, het sterk naar de bestuurder toe gedraaide infotainmentscherm en verschillende andere bedieningselementen herkennen we direct van Volvo-modellen. De bestuurder zit mooi ingekapseld en kijkt uit op een modern, digitaal instrumentarium. De grote deuropeningen, veel zitruimte en wifi moeten de auto bij uitstek geschikt maken als taxi.

LEVC wil de taxi niet alleen in de Britse hoofdstad inzetten, maar hoopt die ook elders in de wereld te verkopen. In Londen zal de overgang naar het nieuwe model waarschijnlijk vlot gaan, want Transport for London heeft besloten dat nieuwe taxi's vanaf 1 januari 2018 in staat moeten zijn om emissievrij te rijden. The Guardian merkt bovendien op dat taxi's maximaal 15 jaar oud mogen zijn, wat betekent dat de laatste dieselgestookte exemplaren in 2032 uit de stad moeten verdwijnen.

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.