Groter elektrisch bereik voor 'Londense taxi' LEVC TX

Nieuw accupakket

LEVC

Londen Electric Vehicle Company (LEVC) is de fabrikant van de jongste interpretatie van de iconische Londense black cab. LEVC introduceert voor zowel zijn TX als bestelauto VN5 een nieuwe aandrijflijn.

In 2017 schoof LEVC - inmiddels een van de vele merken van het Chinese Geely - de TX naar voren. De TX geldt als moderne interpretatie van de bekende Londense taxi's van weleer, maar heeft in tegenstelling tot zijn directe voorganger geen dieselmotor onder de kap. In plaats daarvan is de LEVX TX een plug-in hybride, evenals de later verschenen bestelauto VN5.  Beide modellen krijgen nu een verbeterde plug-in hybride aandrijflijn.

De LEVC TX en VN5 hadden voorheen een 31-kWh accupakket. Die maakt plaats voor een 34,6-kWh  exemplaar. Op enkel elektrokracht komen de twee nu maximaal 126 in plaats van 103 kilometer ver. Net als voorheen hebben de TX en VN5 een geblazen 1.5 driecilinder van Volvo die als range-extender fungeert.

LEVC heeft overigens op EV-vlak grote plannen. Daarover lees je hier meer.

Lezersreacties (7)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens