Let hierop bij een gebruikte Ford Puma

Ford Puma

De Ford Puma is een kleine cross-over met meerdere krachtbronnen die in 2020 bij ons is aangekomen. Waarop moet je letten als je een gebruikte Ford Puma wilt kopen?

De Puma is een iconisch Ford-model. De naam verscheen in 1997 met de kleine driedeurs coupé. Hij kwam in 2020 terug op de markt in de vorm van een kleine SUV. Sinds de lancering is het een succes als opvolger van de EcoSport. Je vindt intussen voldoende Puma’s ‘van de tweede generatie’ op de tweedehandsmarkt. Waar moet je op letten bij een gebruikte Ford Puma?

Technische basis Puma van de Fiesta

Als coupé gelanceerd in 1997, keert de Puma meer dan twintig jaar later terug in de vorm van een kleine SUV. Om zijn afkomst niet te verloochenen, is hij voorzien van sportieve lijnen, maar technisch gezien zijn het de elementen van de Fiesta die we vinden. Chassis, motoren (waaronder de virulente, 200 pk sterke 1.5 EcoBoost) en dashboard zijn dus gemeenschappelijk voor deze twee modellen.

Als opvolger voor de EcoSport, waarvan de conventionele lijnen de Europeanen niet aanspraken, is de Puma sinds zijn presentatie een echte hit. Het tweedehandsaanbod is inmiddels al redelijk royaal.

Van onze partner
Nieuwe of gebruikte auto kopen of private leasen?
Je vindt bij auto.nl een groot aanbod in uiteenlopende klassen. Online selecteren, proefrit aan huis, inruil mogelijk, 14 dagen bedenktijd en meer dan 140 servicepunten door het hele land.

Zeer weinig gebreken

De Ford Puma heeft geen grote problemen of storingen op zijn naam staan sinds hij op de markt werd gebracht. Je hoeft dus geen grote verrassingen te verwachten. De driecilinder 1.0 EcoBoost maakt de auto responsief. De elektromotor van de mild-hybrid-aandrijflijn helpt goed tijdens het wegrijden, maar maakt de auto niet bijzonder zuinig. Die 48V-mild hybrid-techniek voor de 1.0 EcoBoost-motor was ook de enige grote innovatie. Doordat de basistechniek van de Fiesta is ‘overgenomen’, heeft de auto geen kinderziektes. De enige issues zitten in het infotainment van vroege edities, maar dergelijke meldingen zijn inmiddels opgelost.

Bijzonder handig: de Mega-Box

Mega-Box Ford Puma

Het lijkt een detail, maar voor mensen met natte of modderige hobby’s is het aantrekkelijk: de Mega-Box van pakweg 80 liter onder de kofferbak. Deze is van kunststof en de klep kun je tijdens het laden gemakkelijk vastzetten. Onderin zit een stop, waardoor je eventueel aanwezig water er gemakkelijk uit kunt laten lopen. Je kunt natuurlijk ook andere zaken in deze ruimte kwijt.

Van onze partner
Besparen op je autoverzekering?
Kijk dan via Independer.nl naar de meest aantrekkelijke verzekering voor je auto. Eenvoudig via het kenteken! Vergelijk nu voor de scherpste autoverzekering

Heb je de hoogte nodig?

We hebben hierboven al een aantal keren vermeld dat de Puma is gebaseerd op de Fiesta. Je moet je als je een Ford Puma wil kopen eigenlijk ook afvragen of je de hogere zitpositie, de Mega-Box of het uiterlijk écht nodig hebt, want de Fiesta is in vergelijkbare uitvoeringen ook goed tweedehands te krijgen. Zelfs een ST-Line is bij dat model mogelijk. Het verschil merk je namelijk duidelijk op het prijskaartje. Dat is voor de Fiesta namelijk al gauw €5.000 lager.