Lancia Voyager vanaf oktober

Lancia Voyager
Lancia VoyagerLancia VoyagerLancia VoyagerLancia VoyagerLancia Voyager
De Lancia Voyager kennen we al sinds het voorjaar als showmodel. Ook op de beurs Frankfurt wordt hij weer getoond. Vanaf oktober staat hij bij de Europese dealers.

Lancia showde de Voyager al op de Autosalon van Genève in maart. Op de IAA in Frankfurt, komende september, wordt hij weer getoond. Dit keer wordt ook de mededeling gedaan dat hij vanaf oktober bij de Europese dealers staat én is er een set nieuwe foto's.

De Voyager komt alleen te koop met het Gold-uitrustingsniveau. Het motorenaanbod bestaat uit een 286 pk sterke 3,6-liter V6 die is gekoppeld aan een achttraps automaat. Ook is er een 163 pk sterke V6 diesel die is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak.

Het verhaal achter de Voyager mag bekend zijn. Het is de opvolger van de Phedra, en in feite niets meer of minder dan een omgebadgede Chrysler Grand Voyager. Die auto is in Europa van de markt gehaald, nadat Fiat in de Chrysler Group is gestapt. In de Canadese fabriek wordt de Voyager nu als Lancia gebouwd voor de Europese markt.

Aan het concept van de Voyager zal het in elk geval niet liggen: die is al 27 jaar succesvol. In die tijd zijn er in 120 landen in totaal dertien miljoen exemplaren verkocht. We zullen zien of hij ook als Lancia kopers voor zich kan winnen.

Lezersreacties (34) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.