Lancia Thesis-opvolger komt in 2012 uit Canada

Lancia Thesis
Het nieuwe, grote model van Lancia is gebaseerd op de Chrysler 300C. De productie daarvan begint in 2012 in een Canadese vestiging van Chrysler.
Het hoge woord is er bij Fiat nog niet uit, maar bij de Canadese vakbonden weten ze het al bijna zeker: de nieuwe grote Lancia wordt vanaf 2012 in de fabriek in Brampton gebouwd. Het nieuwe model van de Italianen is rechtstreeks afgeleid van de volgende generatie Chrysler 300C. Op het moment wordt de huidige 300C in Brampton gebouwd, net als de Dodge Challenger en Charger. De nieuwe 300C wordt op het Europese vasteland niet verkocht. In de plaats daarvan komt er een Lancia-variant van, die kan worden gezien als opvolger van de Thesis. De productieaantallen van die auto blijven naar verwachting beperkt tot 10.000 tot 15.000 stuks. Dat is vier procent van de capaciteit in Brampton. "De Lancia is niet van levensbelang voor de fabriek, en zal geen extra banen opleveren," aldus een woordvoerder van de vakbond. "De auto is voor ons wel de kers op de taart. Voor de werknemers is een extra zekerheid dat hun werk blijft bestaan en misschien is er zelfs een mogelijkheid voor wat overwerk." Op het moment worden er in Brampton twee diensten gedraaid en staan er nog achthonderd banen op de tocht. Sergio Marchionne laat nog niets los over de productieplannen voor het Fiat-Chrysler-concern. Hij heeft laten weten dat er ook nog wordt overwogen om Alfa Romeo's in Brampton te gaan maken.

Lezersreacties (38) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.