Koenigsegg testauto crasht op Nürburgring

Koenigsegg Agera R crasht op Nordschleife
Soms gaat het leven van een testcoureur niet over rozen. Als je in één van de snelste auto's van het circuit rijdt, zit een ongeluk in een klein hoekje. Zo ondervonden een testcoureur van Koenigsegg en zijn passagier gistermiddag.

Sinds kort wordt er regelmatig een Koenigsegg Agera R mule gespot in De Groene Hel, waar driftig mee getest wordt. Wat we er precies van moeten denken, is lastig te zeggen. Waar de One:1 toe in staat is weten we al, maar blijkbaar is Koenigsegg alweer meer van plan. Als deze testauto met de One:1 vergelijkbare cijfers schrijft, 1.360 pk en een top van 450 km/h, kunnen we ons voorstellen dat het een flinke klus is om hem op de weg te houden.

De testcoureur accelereerde met de auto naar een snelheid van ruim 300 km/h op het lange rechte stuk van het circuit, de 'Döttinger Höhe', om vervolgens in de 'Hohenrain-Schikane' de macht over het stuur kwijt te raken. Een niet al te vriendelijke ontmoeting met de vangrail was het gevolg. De testcoureur en zijn passagier zijn met een ambulance naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht. Beiden raakten gewond, de bestuurder zou er ernstiger aan toe zijn dan de passagier.

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.