Koenigsegg teast Agera RS-opvolger

Hypercar staat in Genève

Koenigsegg teaser opvolger Agera RS
Koenigsegg gunt zijn fans een eerste blik op de hypercar die de Agera RS gaat opvolgen. Bovendien maken de Zweden nu al bekend dat de auto op de Autosalon van Genève in maart 2019 wordt gepresenteerd.

Het Koenigsegg-nieuws werd bekendgemaakt tijdens de opening van Koenigsegg Australia in Melbourne, waar klanten, pers en fans dit weekend voor het eerst via de officiële kanalen kennis konden maken met het bijzondere merk. Omdat Koenigsegg zijn auto's in bijzonder kleine series maakt en de modellen elkaar doorgaans opvolgen op de 'productielijn', is de opvolger van de Agera RS de eerste Koenigsegg die Australische klanten via het nieuwe Lorbek Luxury Cars kunnen aanschaffen. Het design van de auto wijkt afgaande op de getoonde schets flink af van de meer traditionele Koenigsegg-kont die de modellen van het merk, de Regera uitgezonderd, steevast siert. Een gigantische diffuser bepaalt de aanblik, al doet de al even forse vleugel zijn best om de aandacht af te leiden. Wie weet dat voorganger Agera RS al 1.177 pk levert, zal begrijpen dat de opvolger geen moeite zal hebben om zijn heldhaftige uiterlijk waar te maken.

De Agera RS verscheen in 2015 als opvolger van de Agera S en verschijnt in een oplage van niet meer dan 25 exemplaren. Behalve deze buitenaardse supersporter is er nog de Regera, een versnellingsbakloze 'Mega Car' waarvan er 80 moeten verschijnen.

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.