Koenigsegg gaat voor Ring-record...

...maar nog even niet

Volvo truck vs Koenigsegg One:1
Het karaktervolle Koenigsegg zegt weer terug te keren naar de Nordschleife met het doel om een nieuw ronderecord te vestigen.

Een dodelijke crash met een Nissan GT-R op de Nürburgring heeft het management van het illustere circuit vorig jaar doen besluiten om een snelheidslimiet op bepaalde delen van de Nordschleife in te stellen. Ronderecords - een enorm stukje marketing voor supercars - leken definitief tot het verleden te behoren. Goed nieuws voor de snelheidsfanaten: onlangs werd de snelheidslimiet opgeheven. Dat klinkt Koenigsegg als muziek in de horen. De Zweedse supercarfabrikant zegt terug te willen keren naar het Duitse circuit voor een ronderecord!

Eind 2014 kondigde Koenigsegg al aan dolgraag een record te willen vestigen op het circuit dat ook wel de Groene Hel genoemd wordt. De ingestelde snelheidslimiet gooide helaas roet in het eten. Koenigsegg zegt nu dat we de Zweden terug op het circuit kunnen verwachten, maar dat dat wel wat voeten in de aarde heeft.

"Een Nürburgring-record krijg je niet zomaar", schrijft Koenigsegg. De Zweden zeggen enige maanden tijd te nemen om zich voor te bereiden om de ultieme recordpoging. Zo wil het merk deelnemen aan diverse trackdays om de nodige extra ervaring op te nemen. Wel is bekend dat Koenigsegg de buitenaards snelle One:1 op het circuit zal loslaten.

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.