Knetterend einde voor de Mercedes SLR

Knetterend einde voor de Mercedes SLR
Knetterend einde voor de Mercedes SLRKnetterend einde voor de Mercedes SLRKnetterend einde voor de Mercedes SLRKnetterend einde voor de Mercedes SLRKnetterend einde voor de Mercedes SLRKnetterend einde voor de Mercedes SLRKnetterend einde voor de Mercedes SLRKnetterend einde voor de Mercedes SLRKnetterend einde voor de Mercedes SLRKnetterend einde voor de Mercedes SLRKnetterend einde voor de Mercedes SLRKnetterend einde voor de Mercedes SLRKnetterend einde voor de Mercedes SLR
Dit is de finale-editie van de Mercedes-Benz SLR McLaren. Hij heet Stirling Moss en er worden er maar 75 van gemaakt. De Nederlandse prijs ligt rond de 1,2 miljoen euro.
In mei van het volgende jaar eindigt de productie van de reguliere SLR – voor zover er bij dit model sprake kan zijn van een 'reguliere' uitvoering. De maand erna gaat deze SLR McLaren Striling Moss in productie in het Engelse Woking. De productie blijft beperkt tot 75 exemplaren voor een kale prijs van 750.000 euro. In Nederland komt dat neer op een consumentenprijs van 1,2 miljoen euro. Volgens de importeur komen 'enkele exemplaren' naar Nederland. Alleen trouwe SLR-klanten mogen inschrijven op de Stirling Moss-editie. De auto ontleent zijn naam aan de coureur die in de jaren '50 races won met de historische voorganger van deze auto: de 300 SLR. Net als die auto heeft de SLR McLaren Stirling Moss geen dak en ruiten. Er zijn alleen twee minimale windschermpjes. Voor wanneer de auto geparkeerd staat, is er een tonneau cover die in de bagageruimte kan worden opgeborgen. De techniek kennen we uit de gewone SLR. Hij heeft een V8 met compressor die er 650 pk uitperst; het zelfde als de 722-uitoveringen. Deze auto haalt er een topsnelheid mee van 350 km/u en de sprint van 0 naar 100 km/u vliegt voorbij in 3,5 seconden. Van de Stirling Moss worden 75 exemplaren gebouwd. Dan is het over voor de superauto van Mercedes die meeloopt sinds 2003.
Video

Lezersreacties (54) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.