Klimaatactivisten protesteren bij opening IAA Mobility

'De klimaatcrisis begint hier'

greenpeace co2 iaa frankfurt klimaat milieu activi

De opening van de IAA Mobility in München kon vandaag rekenen op een tegengeluid. Demonstranten van Greenpeace protesteerden met spandoeken en blokkades tegen de auto-industrie, die volgens hen een negatieve impact heeft op het klimaat. Later deze week zijn grotere protesten aangekondigd.

Een snel einde aan de verkoop van benzine- en dieselauto's. Dat is waar de activisten van Greenpeace in München voor pleiten. De demonstranten hadden borden bij zich met afbeeldingen van bosbranden en overstromingen en teksten als "De klimaatcrisis begint hier". Daarbij blokkeerden ze verschillende wegen rond München en hingen ze spandoeken van bruggen. Al met al lijkt het erop dat het protest relatief vreedzaam verliep. Later vandaag zou bondskanselier Angela Merkel aanwezig zijn bij de officiële opening van de autoshow.

De demonstraties lijken later deze week niet te gaan verstommen. Voor vrijdag en zaterdag zijn grote protesten georganiseerd rond de IAA Mobility. Daarvoor hebben meerdere milieugroepen zich verenigd in een verbond met de veelzeggende naam 'Sand in the Gears'. "In september gaan wij in de weg staan van de destructieve autogekte", zo dreigde men halverwege augustus. Dat op de IAA Mobility juist veel nieuwe klimaatvriendelijke vervoersconcepten worden gepresenteerd, doet voor hen kennelijk niet ter zake. Wat voor karakter deze protesten gaan hebben en waar ze plaatsvinden, is nog niet helemaal duidelijk. De politie van München zet duizenden agenten in om de protestacties in goede banen te leiden.

De afbeelding is van een protest op de IAA in Frankfurt, twee jaar geleden.

Lezersreacties (134) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.