Kleine facelift voor BMW 6-serie

BMW 6-serie facelift
BMW 6-serie Cabrio faceliftBMW 6-serie Cabrio faceliftBMW 6-serie faceliftBMW M6 Coupe faceliftBMW M6 Coupe faceliftBMW M6 Coupe faceliftBMW 6-serie Gran Coupe faceliftBMW 6-serie Gran Coupe faceliftBMW 6-serie Gran Coupe faceliftBMW 6-serie faceliftBMW M6 Coupe facelift
Na zo'n drie jaar acht BMW de tijd rijp voor een subtiele facelift van de 6-serie. Zowel de Coupé, Cabrio als Gran Coupe worden aangepakt.

In 2011 parkeerde BMW de 6-serie Coupé en Cabrio in de Nederlandse showrooms, en een jaar later kwam ook de vierdeurs - de Gran Coupé - om de hoek kijken. BMW heeft de sportievelingen onder handen genomen, maar je moet goed zoeken om de verschillen te zien.

Wie goed kijkt, ziet dat de kenmerkende niervormige grille net even anders is getekend. Zowel aan de voor- als achterzijde komen we net even ander bumperwerk tegen. Ook de lichtunits zijn opnieuw ingedeeld. Aan de voorzijde vinden we full-led exemplaren Adaptive led-verlichting met High Beam Assistant is optioneel bovendien krijgen alle zescilinders voortaan grotere uitlaateindstukken mee.

Geen facelift zonder nieuwe kleuren; BMW biedt de kleuren Jatoba, Cashmere Silver, Glacier SIlver, Mediterranean Blue en Melbourne Red aan op de 6-serie. Ook nieuw ontworpen 20-inch lichtmetalen wielen hebben hun weg naar de vernieuwde optielijst gevonden. In het interieur is afwerking met twee kleuren leer nu mogelijk. Connection Drive-navigatie is standaard aanwezig in alle 6-series.

Alle benzineversies zijn voortaan standaard uitgerust met een sportuitlaat, verder lijkt er op motorisch vlak niets te veranderen. De 6-series zijn dus weer leverbaar als 320 pk sterke 640i, 450 pk sterke 650i en de 313 pk sterke 640d met of zonder Xdrive. De 560 pk sterke M6 stuurt z'n vermogen in alle gevallen naar de achterwielen.

Op een Nederlandse introductiedatum - en op de prijskaartjes - zullen we nog even moeten wachten.

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.