Kia Proceed GT in beeld

Geen hardcore hothatch

Kia Proceed GT spyshots
Kia Proceed GT spyshotsKia Proceed GT spyshotsKia Proceed GT spyshotsKia Proceed GT spyshotsKia Proceed GT spyshots
Kia is nog niet klaar met het uitbreiden van zijn Ceed-familie. Het is nu voor het eerst dat de Proceed als GT in beeld verschijnt.

In februari dit jaar maakte de wereld kennis met een nieuwe generatie Ceed, een auto die volgens Kia Europeser dan ooit moet zijn. De auto, die omwille van de focus op Europa de apostrof in zijn naam verloor, kreeg later gezelschap van de Ceed Sportswagon en straks schittert in Parijs een derde variant van de Ceed, de Proceed. Die laatste gaat sterk lijken op de Proceed Concept, een studiemodel dat de vorm kreeg van een vierdeurscoupé met hatchbackinvloeden. Daarnaast breidt Kia de Ceed-lijst uit met een GT-versie.

De productieversie van de Proceed is al eens in beeld verschenen, maar nu heeft Kia die nieuwkomer als GT op pad gestuurd. Met name de uitlaateindstukken en de forse wielen geven weg dat hier niet simpelweg een Proceed met 1.0 T-GDI onder de kap op de foto is gezet. Verwacht overigens niet dat Kia van de Ceed GT een soort Hyundai i30 N maakt. Kia gaf eerder aan AutoWeek al aan dat N-achtige modellen typisch iets voor Hyundai zijn en dat Kia zich daar niet aan zal wagen. De GT's zullen daarentegen milde sportversies zijn. Zeer waarschijnlijk ligt er een ruim 200 pk sterke variant van de 1.6 T-GDI in de neus. Uiteraard komt de Proceed ook beschikbaar met de bekende 1.0 T-GDI.

Meer over de nieuwe Kia Proceed lees je in AutoWeek 26, die nú in de winkels ligt!

PRIVATE LEASE Kia Ceed

Arval
Kia Ceed Sportswagon 1.0 T-GDi ComfortLine (5D/6H)
€ 452
 
Kia
Kia Ceed 1.0 T-GDi ComfortLine (5D/6H)
€ 464
 
Leaseplan
Kia Ceed Sportswagon 1.0 T-GDi ComfortLine (5D/6H)
€ 503
 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum