Kia heeft interesse in naam 'XCeed'

Bestemming onbekend

Kia XCeed
Kia heeft onlangs de naam 'XCeed' als handelsmerk laten registreren. Het is nog niet helemaal zeker waarvoor de naam zal worden gebruikt.

Kia heeft bij het European Union Intellectual Property Office het beeldmerk van de modelnaam XCeed geregistreerd, zo blijkt uit de database van het bureau.

Opvallend is dat Kia de 'C' als hoofdletter heeft uitgevoerd, terwijl de Koreanen hun C-segmenter cee'd noemen. Het is niet ondenkbaar dat Kia de naam XCeed reserveert voor een ruiger aangeklede versie van de Cee'd, een opgehoogde variant met kunststof aankleding in de stijl van de Volvo XC40.

In 2007 had Kia de ex-cee'd Cabrio Concept op de beursvloer staan, een auto die wat naam betreft enige gelijkenissen vertoont met de naam XCeed. Een cabrioversie van de Cee'd lijkt ons echter niet waarschijnlijk.

Een andere mogelijkheid is dat de naam wordt geplakt op een cross-over. Kia komt met een compacte cross-over die zijn basis deelt met de op stapel staande Hyundai Kona. Hier zou de naam XCeed ook lastig bij passen, omdat de Cee'd een trede hoger op de ladder staat dan de te introduceren cross-over.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.