Kia Ceed (tijdelijk) niet als diesel beschikbaar

Sportswagon en Proceed

Kia Ceed Sportswagon

De nieuwe generatie Ceed heeft Kia tot nu toe zeker geen windeieren gelegd. Het model wint aan populariteit en is ondertussen met vier verschillende carrosserievarianten leverbaar. Kopers moeten het echter sinds deze maand zonder dieselmogelijkheid stellen.

Bij alle vier de Ceeds zijn de CRDi-dieselmotoren uit de prijslijst gehaald. Dat geldt dus voor zowel de hatchback als de Sportswagon, Proceed en opgehoogde XCeed. Klanten konden bij de huidige Ceed kiezen uit twee dieselmotoren: de 1.6 CRDi met 115 of 136 pk. Deze versies zijn echter uit de huidige prijslijst verdwenen.

Daarbij blijft het echter niet, want ook de sterkste benzineversie is van de prijslijst verdwenen. Naast een 1.0 en 1.4 T-GDI bood Kia tot voor kort ook een 1.6 T-GDI met 204 pk aan. Die motor was beschikbaar voor de reguliere Ceed, XCeed en Proceed.

Navraag bij de Nederlandse importeur leert dat het slechts om een tijdelijke keuze gaat. Er zouden kleine wijzigingen voor het model aankomen waardoor deze motoren tijdelijk niet leverbaar zijn. Wanneer die terugkeren is niet zeker, maar Kia belooft in het laatste kwartaal van dit jaar met meer nieuws te komen.

PRIVATE LEASE Kia Ceed

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (31) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.