Jeep test nieuwe SUV in Verenigde Staten

Kleine Grand Cherokee vervangt Patriot en Compass

Jeep Compass/Patriot-opvolger
Jeep is in de Verenigde Staten aan het testen geslagen met een model dat liefst twee modellen gaat vervangen. Onze spionagefotograaf heeft beeldmateriaal van de opvolger van zowel de Patriot als de Compass weten te schieten.

Tot de komst van de Renegade was de Patriot de goedkoopste Jeep die de Amerikaanse consument kopen kon. Ook in Nederland heeft de SUV in de showrooms gestaan en wel tussen 2007 en 2011. In de Verenigde Staten is het model nog altijd nieuw te koop. Datzelfde geldt voor de Compass, een model dat bij ons in 2006 op de markt verscheen maar er inmiddels stilzwijgend van af is gehaald. Beide SUV's worden door één model opgevolgd, een auto waar we nu de eerste foto's van zien.

Het lijkt er sterk op dat Jeep zijn nieuwe SUV designelementen van zijn grootste broer - de Grand Cherokee - mee gaat geven. Naar verluidt maakt de nieuweling net als de Renegade gebruik van het 'FCA Small Wide 4×4-platform'. Nog voor het eind van dit jaar moet de auto worden gepresenteerd. We zetten in op een onthulling tijdens de LA Motor Show in november.

PRIVATE LEASE Jeep

DirectLease
Jeep Renegade 1.5T e-Hybrid Limited (5D/7A)
€ 579
 
DirectLease
Jeep Compass 1.5T e-Hybrid Limited (5D/7A)
€ 679
 

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.