Jeep Gladiator heeft Hellcat-spieren

Waarom ook niet

Jeep Gladiator TR4
Jeep Gladiator TR4Jeep Gladiator TR4Jeep Gladiator TR4Jeep Gladiator TR4Jeep Gladiator TR4Jeep Gladiator TR4Jeep Gladiator TR4

FCA heeft een zeer heftige Hellcat-achtcilinder op de plank liggen die het zelf al in de Dodge Challenger en Charger én in de Jeep Grand Cherokee hangt. Het in de Amerikaanse staat Florida gevestigde TR3 Performance geeft Jeeps jongste model, de Gladiator, nu ook de beschikking over ruim 700 pk sterke V8.

Eerlijk is eerlijk, TR3 Performance is niet de eerste tuner die de machtige Hellcat-V8 in de Gladiator monteert, dat was namelijk landgenoot Hennessey Performance. Dat neemt niet weg dat ook het exemplaar van TR3 Performance in elk opzicht een compleet losgeslagen pick-up is geworden.

De 6,2-liter grote Hellcat-V8 levert ook in deze heftige Gladiator maar liefst 717 pk. De Amerikaanse tuner, die zich normaliter bezighoudt met het aanpassen van supercars, heeft onder meer het koel- en uitlaatsysteem van de Gladiator compleet moeten aanpassen om een goede werking van de V8 mogelijk te maken. TR3 Performance heeft de Gladiator verder 6,4 centimeter hoger op zijn poten gezet dan het origineel en zet hem op 35 inch grote offroadbanden. De krachtpatser wordt verder onder meer aangekleed met extra verlichting en aangepaste bumpers.

PRIVATE LEASE Jeep

DirectLease
Jeep Renegade 1.5T e-Hybrid Limited (5D/7A)
€ 579
 
DirectLease
Jeep Compass 1.5T e-Hybrid Limited (5D/7A)
€ 679
 

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.