AM General en FCA slaan handen ineen voor nieuw legervoertuig

Op basis van Gladiator

AM General en FCA slaan handen ineen voor nieuw legervoertuig
AM General en FCA slaan handen ineen voor nieuw legervoertuigJeep GladiatorJeep GladiatorJeep GladiatorJeep GladiatorJeep Easter Safari 2019Jeep Easter Safari 2019

Legervoertuigenfabrikant AM General presenteert samen met Fiat Chrysler Automobiles (FCA) een concept van een nieuw legervoertuig. Het betreft een ‘light tactical vehicle’ op basis van de Jeep Gladiator.

De volledige naam van het prototype is Jeep Gladiator Extreme Military-grade Truck (XMT) by AM General. De pick-up, die in de Verenigde Staten is gepresenteerd, is het eerste resultaat van de nog prille samenwerking tussen beide bedrijven. “AM General ziet de Gladiator als het ideale startpunt voor een nieuw militair voertuig, omdat het de meest capabele mid-size truck ooit is met een maximum trekgewicht van 3442 kg en een laadvermogen van 720 kg”, luidt de toelichting van Andy Hove, CEO van AM General.

Om van de Gladiator een legervoertuig te maken, maakt de specialist de auto terreinwaardiger en voert het aanpassingen door waardoor de truck geschikt is voor verschillende uitrustingen. De XMT is straks leverbaar in verschillende varianten (zie afbeeldingen) en  er is keuze uit een diesel- of benzinemotor. De productie van de nieuwe legertruck begint, als alles meezit, in de tweede helft van 2020.

De Jeep Gladiator is een 50 centimeter langere Wrangler met een laadbak: een nieuwe carrosserievariant van de bekende Amerikaanse terreinauto. Vanaf 2020 levert FCA de Gladiator ook in Europa.

PRIVATE LEASE Jeep

Lezersreacties (5) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.