Infiniti Coupe Concept

Infiniti Coupe Concept
Infiniti, de luxe divisie van Nissan, heeft op de North American International Auto Show in Detroit de Coupe Concept onthuld. Hij zou best wel eens de opvolger van de G35 Sport Coupé kunnen zijn, de Infiniti-versie van de Nissan 350 Z.
Infiniti, de luxe divisie van Nissan, heeft op de North American International Auto Show in Detroit de Coupe Concept onthuld. Hij zou best wel eens de opvolger van de G35 Sport Coupé kunnen zijn, de Infiniti-versie van de Nissan 350 Z.

Hoewel Infiniti's gebaseerd zijn op Nissanmodellen, is de styling toch altijd net wat anders. In het geval van concept cars is het ook niet altijd zo, dat er dan per definitie iets dergelijks van Nissan op komst is. Zeker gezien het feit dat Infiniti de wijde wereld ingaat en niet meer exclusief op de Amerikaanse markt gevoerd zal worden. De komst naar Europa hangt echter af van de beschikbaarheid van een V6-dieselmotor, die toch niet eerder wordt verwacht dan eind 2008. Maar eind 2007 gaat het merk alvast de Chinese markt op.
Intussen zijn de Infinitimodellen in Amerika een wat sportievere en duurdere uitvoering van de Nissanmodellen. Zo is de GS35 Sport Coupe de Infinitiversie van 'onze' 350 Z en is de FX35 het luxe equivalent van de Murano.
Infinti is nu naar Detroit gekomen met de Coupe Concept, een agressief ogende, maar beslist stijlvolle coupé met een volledig glazen dak. De concept car is gespoten in 'blote'metallic lak en heeft grote LED koplampen en achterlichten met een speciaal behandeld oppervlak.
De portiergrepen zijn weggewerkt en compacte camera's hebben de plaats in van de buitenspiegels ingenomen. Het beeld dat wordt geregistreerd, verschijnt op opklapbare schermpjes aan beide zijden van het instrumentenpaneel.
Opvallend is verder de Infinitigrille in geborsteld en gepolijst aluminium. Dat materiaal is ook gebruikt voor de dorpels, uitlaateindstukken en de geïntegreerde achterspoiler.
De auto staat op 20-inch aluminium wielen die zijn voorzien van Bridgestonerubber in de maat 255/35R20 voor en 275/35R20 achter.
De cockpit is luxueus uitgevoerd en heeft een instrumentenpaneel in de vorm van een dubbele golf, met vijf grote meters, violet gekleurde verlichting en een display voor informatie over onder meer navigatie en de verschillende voertuigsystemen.  Leer en aluminium accenten completeren het interieur dat is ontworpen in de stijl van traditioneel Japans 'Washi' papier
Deze Coupe Concept kan best de voorloper zijn van de opvolger van de G35 Sport Coupé, ofwel de evenknie van de Nissan 350Z. Die laatste heeft zojuist een facelift ondergaan, maar gezien het feit dat hij in 2003 werd geïntroduceerd en een levenscyclus zal hebben van een jaar of vijf, moet zijn opvolger op de tekentafel nu toch wel klaar zijn. Dan kunnen we misschien de presentatie van de productieversie in 2007 verwachten, die dan in 2008 op de markt zal komen.