In maart vernieuwde Daihatsu Terios

In maart vernieuwde Daihatsu Terios
In maart 2010 staat de opgefriste Daihatsu Terios bij de dealers. Het belangrijkste nieuws is het gedaalde verbruik en dus de lagere CO2-uitstoot.
De verkopen van de Daihatsu Terios zakken aardig in. Dit jaar werden er van de kruising tussen Hatchback en SUV nog 319 stuks verkocht, terwijl er in 2007 nog 836 exemplaren op kenteken werden gezet. De facelift van de Terios, die in maart van volgend jaar geintroduceerd zal worden, moet daar verandering in brengen.
 Het zal gaan om kleine wijzigingen aan zowel in- als exterieur. Het belangrijkste nieuws zit echter onder de kap. De al bekende 1,5-liter motor die al in de Terios ligt is geoptimaliseerd en de aerodynamica van de auto licht aangepast, zodat het verbruik en de CO2-uitstoot van de Terios lager zal zijn.
Voor de achterwielaangedrevenTerios claimt Daihatsu nu een verbruik van 7,2 liter per 100km (1 op 13,8) voor de handgeschakelde versie en 7,5 l/100km (1 op 13,3) voor de versie met automaat.
De vierwielaangedreven SUV verbruikt net iets meer. Met een handbak neemt de Terios 4WD genoegen met 7,7 liter per 100 kilometer (1 op 13). Kiest de koper voor een automaat dan komt het verbruik eveneens op 1 op 13.
Ook de CO2-uitstoot is gedaald, zodat de achterwielaangedreven Terios met handbak nu 176 gram CO2 per kilometer uitstoot. Voor de vierwielaangedreven automaat is dat nu 201 gram CO2 per kilometer. Prijzen van de gefacelifte Terios zijn nog niet bekend.

Lezersreacties (24) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.