In het wild: Volkswagen 'Type 181'

Zomers 'Ding'

Volkswagen 181 in het wild
De Volkswagen die officieel bekendstaat als Type 181, werd oorspronkelijk voor het leger op papier gezet. Op warme dagen als deze staat het ding juist symbool voor ultieme vrijheid.

Net als bijvoorbeeld de Citroën Méhari is deze Volkswagen een echt vrijbuiters-mobiel. De carrosserie stelt niet veel voor, het dak kan helemaal open en de voorruit laat zich eenvoudig voorover klappen, waardoor de ultieme strandcruiser ontstaat. De bestuurder van het zachtgele exemplaar dat Berend Lemkes (niet geheel toevallig de broer van de auteur) op de A12 aantrof, heeft ervoor gekozen om het dak vooralsnog gesloten te houden. Het ontbreken van zijruiten doet vermoeden dat de inzittenden alsnog geen gebrek aan frisse lucht hebben. Dit exemplaar is niet origineel Nederlands, maar heel veel scheelt het niet: de auto kwam in 1972 ter wereld en kreeg in 1982 z'n donkerblauwe kentekenplaten.

De op Kever-techniek gebaseerde Type 181 was een echte wereldauto en werd behalve in Duitsland ook in Mexico in elkaar geschroefd. In de Verenigde Staten kreeg het model een wel heel opmerkelijke naam mee: 'Thing'. Inderdaad: deze auto staat er te boek als 'Volkswagen Ding'.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.