In het wild: Mercedes 220SE (1965)

Een vroege S-klasse Coupé

Mercedes-Benz 220SE
Nu de CL weer 'gewoon' S-Klasse coupé heet, valt de grootste tweedeurs van Mercedes-Benz weer eenvoudiger te plaatsen in de geschiedenis die het merk met dit soort modellen heeft. Deze 220SE maakt daar ontegenzeggelijk onderdeel van uit.

Deze 220SE maakt onderdeel uit van de W111-serie, een S-klasse-voorloper die tussen 1959 en 1968 in de showroom stond. De opvolger van de 'ponton' kreeg al snel z'n eigen bijnaam: 'Heckflosse', dankzij de kenmerkende 'vinnen' achterop. Het model omvatte behalve de W111 de viercilinder varianten met de code W110, en topversie 300SE die als W112 te boek stond. De zescilinder variant verscheen net als de huidige S-klasse als sedan, cabriolet en coupé.

Laatstgenoemde is natuurlijk de auto die hier te zien is. Naar goede Mercedes-Benz-traditie is het een zogenaamde 'hardtop coupé, een tweedeurs zonder echte B-stijl. Dat betekent dat alle zijruiten open kunnen, waarna een gigantisch 'gat' aan weerszijden ontstaat. Ten tijde van deze Benz was dat niet ongebruikelijk, maar vandaag de dag is Mercedes het enige bij ons bekende merk dat dit design nog toepast. De auto op de foto's wordt aangedreven door een 2.2 zes-in-lijn met 120 pk en staat er keurig bij. De combinatie van een donkergroene carrosserie, een bruin interieur, een wit dak en dito naafdoppen krijgt bij ons de handen op elkaar. Bij jou ook?

Video

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz

Lezersreacties (48) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.