In het wild: Lotus Esprit (1990)

Geblazen geweldenaar

Lotus Esprit
Zo nu en dan lanceerden de Britten een model waar we het nog decennialang over zouden hebben. De Esprit is er zoeen en vandaag hebben we hem in Turbo-trim! We bedanken Paul Wouters voor zijn foto's.

Wat is het: Een Lotus Esprit Turbo uit 1990, een exemplaar dat in 2001 voor het eerst in Nederland werd geleverd en sinds 2015 bij zijn huidige eigenaar is. Onder de kap van deze Britse geweldenaar - de beruchte door Peter Stevens hertekende variant - een 2,2-liter viercilinder waar een turbo op is geschroefd, goed voor 218 pk en 298 Nm koppel. Dat klinkt mild, maar de Brit wist ermee in zo'n 5,5 seconden mee naar een snelheid van 100 km/h te sprinten. In 1993 ging de Esprit weer onder het mes, toen kwam ook een twinturbo V8 om de hoek kijken. Een foto van de achterzijde hebben we helaas niet, maar dat nemen we in dit geval voor lief.

Beoordeling: Wanneer zag je er een voor het laatst? Er schijnen 49 Esprits in ons land rond te rijden. Zo'n fraai exemplaar is natuurlijk een genot voor het oog. Bij deze een strik om deze spot én de hele Esprit-familie.

Lezersreacties (34) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.