In het wild: Citroën 2CV 'besteleend' (1967)

Elektrisch geladen pakvogel

Citroën 2CV besteleend Electrique
De 2CV kennen we natuurlijk als die gezellige Fransman die vrijwel overal op sympathie kan rekenen. Ook de bestelversie staat in ons geheugen gegrift. Een elektrische versie van die laatste, die kennen we dan weer niet!

Wat is het? Een 2CV 'besteleend' uit 1967. Deze AK - zoals dit type heet - kwam in 2011 ons land binnen en is sinds 2013 bij z'n huidige eigenaar. Gedaan was het met de piepkleine verbrandingsmotor, zo moet de eigenaar gedacht hebben. Volgens z'n kentekenregistratie is dit namelijk een elektrische besteleend met een 25 kW sterke elektromotor. De opdruk op z'n opnouw laat er geen twijfel over bestaan: dit is een bijzonder project. 2CV Électrique is een onderdeel van het Nederlandse Traction Électrique, een bedrijf dag 2CV's, DS'en en HY's ombouwt tot elektrische auto's. Oud ontmoet nieuw!

Hoe bijzonder is-ie? Besteleenden zien we nog maar zelden, laat staan een met een elektrische aandrijflijn.

Hoe staat-ie erbij? Er is wat aan geknutseld en geschilderd, maar zo'n 2CV is natuurlijk een eersteklas sympathieke verschijning.

Waardering: Je moet er van houden. Waarschijnlijk zal er een groep zijn die van mening is dat je klassiekers niet zodanig zou moeten veranderen. Dit pakezeltje wordt in ieder geval op de weg gehouden en dergelijke EV-projecten kunnen we alleen maar toejuichen

Lezersreacties (30) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.