In het wild: Chevrolet Caprice Classic (1977)

Klein is een relatief begrip

Chevrolet Caprice Classic
Vandaag bedanken we AutoWeek-lezer Joris van Praag voor zijn inzending: een ruim vijf meter lange Chevrolet Caprice Classic uit 1977.

De gedachte dat men in de Verenigde Staten wel van een behoorlijk aantal meters staal hield, komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. De Chevrolet Caprice Classic die AutoWeek-lezer Joris van Praag ons toezond, is daar een fraai voorbeeld van. Deze in 1977 gelanceerde derde generatie Caprice (vanaf 1973 plakte Chevrolet de toevoeging 'Classic' achter de modelnaam) meet 5,39 meter in de lengte en is liefst 1,92 meter breed. Het gewicht? Pakweg 1.750 kilo. Ondanks zijn naar Europese begrippen significante omvang en behoorlijke gewicht was het deze derde Caprice die fors kleiner uitgevallen was dan z'n voorganger. Generatie twee strekte zich namelijk uit over zo'n 5,65 meter ...

Het exemplaar op de foto's stamt uit 1977 en heeft een 5,7-liter grote 'small-block' V8 onder de kap liggen. Het blok slurpt inmiddels LPG en levert volgens zijn kentekenregistratie 184 pk. Het is deze Caprice die het uiteindelijk tot 1989 volhield, al werd het model door de jaren heen met name op optisch vlak meerdere keren opgewaardeerd. De algehele staat van deze Caprice laat zich het beste omschrijven als 'lekker vies'. Een stevige poetsbeurt zou hem, kijkende naar de motorkap en de achterklep, zeker geen kwaad doen.

Lezersreacties (36) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.