Chevrolet Caprice (1990) - In het Wild

Geen ervaring als Amerikaanse taxi

Chevrolet Caprice

Een beetje een 'foute' auto is het misschien wel, maar toch ook een opvallende verschijning, deze Chevrolet Caprice. Collega Joost Boers spotte de Amerikaan.

Niets ten nadele van Joost, maar je hoeft niet bepaald een scherp zicht te hebben om je oog op deze Caprice te laten vallen. Met zijn gele lak en taxi-blokjespatroon kun je het gevaarte niet snel over het hoofd zien. Dan helpt ook nog eens mee dat de Caprice met zijn dik 5,4 meter lengte in het Nederlandse straatbeeld nogal uit de toon valt. Opvallen, dat is wat de eigenaar er ongetwijfeld mee voor ogen had.

Hoewel de Caprice met zijn bijzondere kleurstelling zo uit het New Yorkse straatbeeld van de jaren 90 lijkt te komen, weten we vrij zeker dat hij daar nooit als taxi rond heeft gereden. Volgens de kentekengegevens is deze Caprice namelijk gloednieuw op Nederlandse platen gezet en bovendien is de auto eigenlijk zilvergrijs. Dat zie je nog aan het dak. Ergens in zijn alweer 32-jarige bestaan is er dus een keer een wrap overheen gegaan.

a href=

Bij dergelijke auto's lijkt het wel eens meer te gaan om het uiterlijk dan er werkelijk mee rijden, wat we in Nederland kunnen begrijpen met een 5,0-liter V8 in de neus. Bovendien was deze Caprice ondanks zijn voor zijn tijd moderne uiterlijk onderhuids behoorlijk verouderd en technisch nog grotendeels gelijk aan zijn voorganger. Reken maar dat je hier een lieve duit per kilometer voor betaalt, niet echt de ideale taxi wat dat betreft. Hoe dan ook: de huidige en pas tweede eigenaar lijkt er behoorlijk mee in zijn nopjes. De Caprice is namelijk al bijna 14 jaar bij hetzelfde baasje.

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.