Hyundai Tucson-opvolger heet iX35

Hyundai ix-onic
Hyundai iX35Hyundai ix-onicHyundai ix-onicHyundai ix-onicHyundai iX35 Foto: CarpixHyundai iX35 Foto: CarpixHyundai iX35 Foto: CarpixHyundai iX35 | Foto: CarpixHyundai iX35 Foto: Carpix
Hyundai heeft de ix-onic conceptcar getoond. Een studiemodel dat volgende maand staat te blinken op de Salon van Genève, en dat hint naar de opvolger van de Tucson. Met de productieversie wordt overigens al getest en de naam van het beestje wordt iX35.
De ix-onic heeft een lengte van 4,40 meter, is 1,86 meter breed en de hoogte bedraagt 1,65 meter. Daarmee groeit hij ten opzichte van de Tucson in de lengte en de breedte, de hoogte neemt echter af, want de huidige compacte SUV is 1,73 meter hoog. Het wordt meer een crossover, geheel volgens de laatste trend. Overigens duurt het nog een jaar eer de productieversie van de band loopt. Hyundai start de fabricage van de iX35 in februari 2010, in Zilina, Slowakije. Hyundai doet vrolijk mee met het downsizen van motoren. Er komt een 1.6 turbo met 175 pk die de 2,0-liter benzine vervangt, maar ook de 2.7 V6 kan hierdoor eveneens het veld ruimen. In de ix-onic is deze motor gekoppeld aan een zesversnellingsbak met dubbele koppeling in combinatie met start-/stopsysteem, waarmee de CO2-uitstoot op een voor SUV-begrippen keurige 149 gram per kilometer uitkomt.En Hyundai werkt aan nieuwe generatie diesels, die zuiniger zijn dan de huidige CRDi's. Met de productieversie iX35 wordt momenteel druk getest. Onze spionagefotograaf kwam de testvloot van de Koreanen gisteren opnieuw tegen. En zo met camouflagebekleding oogt de nieuwe crossover alweer een stuk gewoner dan de van allerlei tierlantijntjes voorzien conceptcar. Dat de Tucson-opvolger de naam iX35 krijgt past in de nieuwe naamstrategie van Hyundai. De grootste SUV heet iX55 en de Santa Fe wordt volgend jaar omgedoopt tot iX45.

Lezersreacties (49) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.