Hyundai Ioniq 6 komt mogelijk ook als Shooting Brake

Meer mogelijkheden

Hyundai Ioniq 6

De Hyundai Ioniq 6 is van zichzelf al een behoorlijk bijzondere auto, maar er zit mogelijk meer in het vat. Een heuse Ioniq 6 Shooting Brake en Ioniq 6 N zijn zeker niet uitgesloten.

De Hyundai Ioniq 6 maakt met zijn opvallende uiterlijk de tongen al aardig los. Hyundais antwoord op de Tesla Model 3 is bijzonder gestroomlijnd vormgegeven en doet met zijn vorm enigszins denken aan de conventionelere Mercedes-Benz CLA. Van de CLA bestaat ook een Shooting Brake en het lijkt erop dat Hyundai dat pad ook gaat bewandelen met de Ioniq 6. In gesprek met AutoExpress verklaart hoofdontwerper SangYup Lee dat de vorm van de Ioniq 6 zich goed leent voor 'een geweldige hatchback, een Shooting Brake'. Daar hebben de Zuid-Koreanen al ervaring mee, kijk maar naar de Genesis G70 Shooting Brake. De basisvorm van de Hyundai Ioniq 6 is nog wat aparter, maar oogt zeker geschikt voor een dergelijke variant.

Hyundai Ioniq 6

Gaat de kont van de Hyundai Ioniq 6 op de schop voor een Shooting Brake-versie?

Ioniq 6 N

Minder opvallend maar toch zeker interessant is wat Lee vertelt over een sportieve versie van de Ioniq 6. Volgens de Zuid-Koreaan zou een 'performanceversie' ook goed passen bij de Ioniq 6. Dan hebben we het natuurlijk over een Ioniq 6 N. We kunnen er haast al wel vergif op innemen dat die inderdaad komt. Als Hyundai van de beduidend minder sportief gelijnde Ioniq 5 al een N op de markt brengt, dan is de Ioniq 6 helemaal een ideale kandidaat. De Hyundai Ioniq 6 N krijgt met een beetje mazzel dan zelfde 580 pk sterke aandrijflijn als de Kia EV6 GT en (naar verwachting) de Hyundai Ioniq 5 N. Dat moet genoeg zijn om in net wat meer dan 3 seconden van 0 naar 100 km/h te speren in je aerodynamische EV.

PRIVATE LEASE Hyundai Ioniq 6

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.