Hyundai i20 Active klaar voor het grote avontuur

Opgeruigde i20 komt met driecilinders

Hyundai i20 Active
Het B-segment is een avonturier rijker: Hyundai heeft namelijk de i20 Active gepresenteerd.

Hyundai heeft het zelfs over een SUV, maar dat is toch net een stap te ver: de Active is niets meer of minder dan een opgeruigde i20. De nieuwe Koreaan wordt een rechtstreekse concurrent voor de Volkswagen CrossPolo.

Je herkent de nieuweling onder meer aan dakrails, beschermplaten aan de onderkant van de carrosserie en een 20 mm grotere afstand tot het asfalt.

Onder de kap komt de nieuwe 1,0-liter driecilinder benzinemotor te liggen. Dit blok komt ook beschikbaar in de reguliere i20.

Er komen twee vermogensvarianten. De versie met 100 pk focust op een laag verbruik, de versie met 120 pk heeft juist een pittiger karakter. De Nederlandse importeur heeft nog geen knoop doorgehakt over de komst van de i20 Active.

Behalve deze i20 Active laat Hyundai op de IAA ook de opgefriste Santa Fe als wereldprimeur zien. De echte blikvanger op de stand wordt echter de Vision G Concept, die debuteerde op het Pebble Beach Concours d'Elegance.

PRIVATE LEASE Hyundai i20

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum